Το νόστιμο αυτό πιάτο έχει τις ρίζες του στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα, είναι μια συνταγή που τοποθετείται χρονικά στην αρχαία Ρωμαϊκή κουζίνα. Στην σημερινή Ιταλία είναι ένα πιάτο που συνήθως μαγειρεύεται σε καθημερινή βάση. Οι τρόποι να μαγειρέψεις τα νιόκι είναι αμέτρητοι. Μπορείς να τα φτιάξεις στην κατσαρόλα, στο τηγάνι, στο φούρνο, και με όλων των ειδών τις σάλτσες. Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος και ένα συστατικό που λιώνει στο στόμα. Σήμερα θα μάθεις πώς να φτιάχνεις κρεμώδη νιόκι με σολομό, μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Αγαπάς τα νιόκι; Συνδύασέ τα με γλυκοπατάτα και έξτρα παρμεζάνα κι ετοιμάσου να τα απογειώσεις!

Συνταγή για νιόκι με σολομό: Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • 75 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων
  • 200 ml νερό
  • 100 γρ. φρέσκο ​​σπανάκι
  • 180 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. νιόκι
  • 225 γρ. καπνιστό σολομό
  • Αλάτι και πιπέρι

Συνταγή για νιόκι πατάτας σβησμένα με λευκό κρασί

Πώς να φτιάξεις αυτή την πεντανόστιμη λιχουδιά

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι με και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το μείγμα καρυκευμάτων. Ρίχνουμε 200 ml νερό (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα νιόκι) και αφήνουμε το να σιγοβράσει.
  5. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  6. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τα νιόκι και τον καπνιστό σολομό.
  7. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.
  8. Καλή απόλαυση!

Νιόκι πατάτας με βούτυρο και ρίγανη πιο απολαυστικά απ’ ό,τι φαντάζεσαι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News