Από τότε που μπήκε στην ζωή μας το Air Fryer, πρέπει να το παραδεχτούμε ότι την άλλαξε ριζικά, προς το καλύτερο βέβαια! Αμέτρητες συνταγές κυκλοφορούν στο Internet και μέσα σε αυτό το χάος που επικρατεί πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις ορισμένες βασικά φαγητά για να διευκολύνεις ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά σου! Για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει μία απολαυστική συνταγή για κοτόπουλο στο Air Fryer! Θα το αγαπήσεις!

Μπριζόλα στο Air Fryer – Η μυστική συνταγή για γρήγορες, ζουμερές και υγιεινές μπριζόλες!

Κοτόπουλο στο Air Fryer: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Υγιεινά chips γλυκοπατάτας στο air fryer, με ελάχιστο λάδι, έξτρα τραγανά!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε το Air Fryer στους 180˚C.
  2. Στέγνωσε το κοτόπουλο παντού, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού της κοιλότητας, με χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα.
  4. Τρίψε το βούτυρο σε όλη την πλευρά του στήθους του κοτόπουλου, ακόμη και κάτω από το δέρμα. Πασπάλισε το μείγμα μπαχαρικών σε όλη την πλευρά του στήθους και άπλωσέ το ώστε να καλυφθεί καλά. Δέσε τα μπουτάκια του κοτόπουλου με σπάγκο κουζίνας.
  5. Τοποθέτησε το κοτόπουλο, με το στήθος προς τα κάτω, στη φριτέζα και «τηγάνισε» για 30 λεπτά. Γύρισε προσεκτικά το στήθος κοτόπουλου προς τα πάνω και συνέχισε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμη.
  6. Άφησε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το χαράξεις.

Πώς να καθαρίσεις το air – fryer βήμα βήμα: Συμβουλές και tips για να κάνεις την φριτέζα αέρα σου να λάμπει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News