Αν ψάχνεις για μια αυθεντική συνταγή για κοτόπουλο jalfrezi βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο! Ακολούθησε τα βήματα και θα γεμίσει το σπίτι σου μυρωδιές από Ινδία! Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, να είσαι σίγουρη! Είναι το κατάλληλο πιάτο για να συντροφεύσει το τραπέζι σου σε οποιαδήποτε περίσταση!

Τι είναι το κοτόπουλο jalfrezi;

Το κοτόπουλο jalfrezi είναι ένα πιάτο με βάση την ντομάτα που παρασκευάζεται με κομμάτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, πιπεριές και κρεμμύδι.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα παραδοσιακά πιάτο με κάρυ, το jalfrezi είναι συχνά τηγανητό.

Chicken Butter: Το πιο λαχταριστό κοτόπουλο έχει άρωμα από Ινδία και κρεμώδη σάλτσα κάρυ

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη σάλτσα:

  • ½ μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
  • λάδι, για το τηγάνισμα
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Για το κρέας και τα λαχανικά:

  • 2-3 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ½ μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κόκκινα τσίλι, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας garam masala
  • 1 χούφτα φρέσκα, ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
  • μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι ή ψωμί naan για σερβίρισμα

Φτιάξε το πιο νόστιμο και πικάντικο ινδικό κοτόπουλο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Παίρνουμε 2-3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους και τα αλείφουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο και 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και μετά τα αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο όσο φτιάχνουμε τη σάλτσα.
  2. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, τηγανίζουμε ½ χοντροκομμένο μεγάλο κρεμμύδι, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και 1 ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε 300 ml νερό στο μείγμα του κρεμμυδιού και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, βάζουμε μια κονσέρβα ντομάτες σε ένα μπλέντερ.
  5. Ζεσταίνουμε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, 1 κουταλιά της σούπας κύμινο και 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε μια πιτσιλιά λάδι για περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες σε αυτό το τηγάνι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια, χτυπάμε το μείγμα του κρεμμυδιού στο μπλέντερ και το προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας με τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 
  7. Τηγανίζουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε λάδι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από λίγα λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ½ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και 2 ψιλοκομμένα κόκκινα τσίλι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και η πιπεριά.
  8. Προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε νωρίτερα στο μαγειρεμένο κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για περίπου 10-20 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν πήξει πολύ.
  9. Λίγο πριν το σερβίρουμε, ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας garam masala και μια χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή ψωμί naan.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News