Είναι η εποχή που θέλεις να έχεις στο σπίτι ένα γλυκό για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, να δώσεις στα παιδιά μαζί στο σχολείο για κολατσιό ή να ικανοποιήσεις τις λιγούρες σου χωρίς να δώσεις τα χρήματά σου σε delivery. Το κέικ αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή, με απλά υλικά που μπορεί να έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Δεν έχει κλασικό αλεύρι μέσα, αλλά αλεύρι αμυγδάλου και γι’ αυτό είναι μια πιο ελαφριά εκδοχή ενός κλασικού κέικ.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 224 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Λίγο αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού
  • Toppings της επιλογής μας (ζάχαρη άχνη, λιωμένη σοκολάτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ή φρούτα)

Πώς θα φτιάξεις το κέικ αμυγδάλου;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  2. Σ’ ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το λεμόνι. Χτυπάμε καλά, μέχρι να ανακατευτούν όλα τα συστατικά. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 30- 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ από πάνω.
  5. Σερβίρουμε με τα toppings της επιλογής μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News