Αυτή η συνταγή για καρμπονάρα με κουνουπίδι ψητό και φουντούκι θα σε ξετρελάνει! Ανακάτεψε το ψητό κουνουπίδι, τα φουντούκια, τα αυγά, τη διπλή κρέμα γάλακτος και το θυμάρι μαζί με τα ζυμαρικά πέννες και απόλαυσε μία χορτοφαγική εκδοχή της κλασικής καρμπονάρας.

Ξέρεις το μυστικό για απολαυστική, αυθεντική καρμπονάρα;

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για καρμπονάρα:

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι (περίπου 700 γρ.), κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • μικρό τσαμπί θυμάρι
  • 100 γρ φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 350 γρ πένες
  • 100 γρ παρμεζάνα, τριμμένη (ή μία χορτοφαγική εναλλακτική)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας διπλή κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Η αγαπημένη σου καρμπονάρα…αλλιώς!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180C. Ρίξε το κουνουπίδι με το λάδι, το θυμάρι και το καρύκευμα και άπλωσε το σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Πασπάλισε τα φουντούκια πάνω από το κουνουπίδι και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρά οι ξηροί καρποί και να ψηθεί το κουνουπίδι. Εν τω μεταξύ, μαγείρεψε τα ζυμαρικά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στράγγισε τα ζυμαρικά, κρατώντας το νερό και βράσε τα ξανά στο τηγάνι. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και πρόσθεσε το κουνουπίδι και τα φουντούκια στα ζυμαρικά και στη συνέχεια ανακάτεψε με την παρμεζάνα, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και 1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό. Η θερμότητα από τα ζυμαρικά πρέπει να είναι αρκετή για να ψηθεί απλώς το αυγό χωρίς να το ανακατέψεις. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, πρόσθεσε λίγο ακόμη νερό για το μαγείρεμα. Έτοιμο για σερβίρισμα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News