Τα σπαράγγια και το τυρί φέτα ενώνονται για να κάνουν αυτή τη φριτάτα ιδιαίτερα ξεχωριστή. Ιδανικό για μια χαλαρή Κυριακή ή για να το σερβίρεις με μια απλή σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα. Μπορείς να προσθέσεις μέσα όποιο λαχανικό θέλεις αλλά τα σπαράγγια πραγματικά θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Φριτάτα με γλυκοπατάτα και σπανάκι

Συνταγή για φριτάτα με φέτα και σπαράγγια: Υλικά

  • 12 φρέσκα σπαραγγιού, κομμένα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

Πώς να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για φριτάτα με σπαράγγια και φέτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°. Τοποθετούμε λίγο νερό και τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε, σκεπασμένο, μέχρι τα σπαράγγια να γίνουν τραγανά, 3-5 λεπτά. Αφήουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Ψιλοκόβουμε δύο σπαράγγια. Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα σπαράγγια για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε το μείγμα αυγών.
  3. Μαγειρεύουμε, σκεπασμένο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να σφίξουν σχεδόν τα αυγά, 3-5 λεπτά. Συμπληρώνουμε με ολόκληρα σπαράγγια και τυρί.
    Ψήνουμε μέχρι να σφίξουν τελείως τα αυγά, 7-9 λεπτά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News