Τώρα που πλησιάζει το καλοκαιράκι, είναι λογικό να αναζητάμε κάτι διαφορετικό στην κουζίνα μας. Συνταγές ενδιαφέρουσες, δροσιστικές, που προσφέρουν μία πανδαισία γεύσεων! Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στα αγαπημένα σου ζυμαρικά! Ταλιατέλες με πέστο και λαχανικά έχει για σήμερα το μενού και είμαστε σίγουροι ότι θα τις αγαπήσεις!

Συνταγή για πένες με σάλτσα πέστο, μπρόκολο και πανσέτα

Ταλιατέλες με πέστο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ αμύγδαλα άσπρα
  • ελαιόλαδο
  • 25 γρ. τυρί παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ¼ του λεμονιού
  • 1 πατάτα
  • 125 γραμμάρια πράσινα φασόλια
  • 300 γρ ταλιατέλες
  • 200 γρ. καλοκαιρινά λαχανικά, όπως κουκιά, μπιζέλια, μπρόκολο

Συνταγή για σαλάτα με μπρόκολο και μανιτάρια που θα λατρέψεις

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Λιώσε τα φύλλα του βασιλικού με λίγο αλάτι σε ένα γουδί. Ξεφλούδισε και τρίψε το σκόρδο και στη συνέχεια χτύπα τα αμύγδαλα.
  2. Ανακάτεψε τα παραπάνω υλικά σε 4 κουταλιές της σούπας λάδι, τρίψε την παρμεζάνα και στη συνέχεια στύψε το χυμό λεμονιού. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις μία τέλεια σάλτσα πέστο.
  3. Ξεφλούδισε και κόψε σε φέτες την πατάτα, κόψε μόνο τα κοτσάνια από τα φασόλια, μετά βάλε τα σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό με τις ταλιατέλες και μαγείρεψε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου των ζυμαρικών.
  4. Κάνε την προετοιμασία των λαχανικών, όπως χρειάζεται το καθένα, προσθέτοντάς τα στο τηγάνι για 3 λεπτά. Έπειτα ρίξε μέσα το πέστο και ανακάτεψε καλά.
  5. Μόλις είναι έτοιμα, σέρβιρε τα μακαρόνια, ρίξε από πάνω το πέστο με τα λαχανικά εποχής, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.

Καλή όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News