To παγωτό ήταν ανέκαθεν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του καλοκαιριού. Το χαμόγελο και η προσμονή της απόλαυσης μπροστά σε μία μπάλα παγωτού είναι απλά…μοναδική! Τα τελευταία, όμως, χρόνια οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας ευφάνταστες, πρωτότυπες και κυρίως απολαυστικές παραλλαγές. Η καλύτερη όλων συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις όλων μας και δεν είναι άλλη από το παγωτό σάντουιτς με βάφλα. Ένα παγωμένο επιδόρπιο, που μας ανακουφίζει τις ζεστές μέρες και μας χαρίζει αυτό το αίσθημα δροσιάς. Λειτουργεί σίγουρα σαν μία όαση τις καλοκαιρινές μέρες καθώς μας αναζωογονεί αλλά ταυτόχρονα δεν μας βαραίνει.

Το πιο νόστιμο παγωτό σάντουιτς που έχεις δοκιμάσει!

Συνταγή για παγωτό σάντουιτς με βάφλα: Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τα σάντουιτς:

  • 6 φλιτζάνια από το αγαπημένο μας παγωτό
  • τα αγαπημένα μας toppings για το παγωτό

Ώρα για γλυκό! Μάθε πώς θα φτιάξεις το πιο δροσιστικό παγωτό κεράσι με τσιπς σοκολάτας

Πώς θα φτιάξεις αυτό το λαχταριστό καλοκαιρινό επιδόρπιο

  1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν (μπορούμε να ανακατέψουμε είτε με το χέρι ή να χρησιμοποιήσουμε μίξερ).
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το φυτικό λάδι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν
  3. Προθερμαίνουμε το μηχάνημα για τη βάφλα μας.
  4. Έπειτα, ψεκάζουμε το προθερμασμένο σίδερο βάφλας με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.
  5. Ρίχνουμε την κατάλληλη ποσότητα ζύμης για τη βαφλιέρα και μαγειρεύουμε τόσο, ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή τραγανότητα.
  6. Αφήνουμε τις ψημένες βάφλες στην άκρη να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Αφού έχουν κρυώσει, παίρνουμε δύο βάφλες και προσθέτουμε από το αγαπημένο μας παγωτό πάνω στη μία, ύστερα βάζουμε και την άλλη από πάνω και πιέζουμε απαλά μέχρι το παγωτό να στέκεται ομοιόμορφο ανάμεσα στις βάφλες. Στη συνέχεια, γαρνίρουμε το εξωτερικό με τα toppings της επιθυμίας μας.
  8. Αφού δημιουργήσουμε το επιθυμητό σάντουιτς με παγωτό βάφλα, βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα πιάτο και μεταφέρουμε τα σάντουιτς στην κατάψυξη για να σφίξει το παγωτό, περίπου 10-15 λεπτά.
  9. Αφού σφίξει το παγωτό, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Να πώς θα φτιάξεις το πιο εύκολο κέικ παγωτού του κόσμου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News