Για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει ένα μοναδικό ορεκτικό, το οποίο μπορεί με τις γεύσεις του να σε ταξιδέψει σε χώρες μακρινές. Φυσικά και αναφέρομαι στη συνταγή για Empanadas, αυτά τα πεντανόστιμα ατομικά κιμαδοπιτάκια, με την χρυσή ζύμη, τα οποία δε γίνεται να μην τα λατρέψεις.

Δοκίμασε την απόλυτη συνταγή για παέγια με κοτόπουλο

Τι είναι τα Empanadas;

Τα Empanadas είναι μισοφέγγαρα, αλμυρά αρτοσκευάσματα φτιαγμένα από ζύμη, γεμάτα με διάφορα υλικά. Η γέμιση Empanada ποικίλλει πολύ και μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, χοιρινό, τόνο, οστρακοειδή, τυρί ή/και λαχανικά, τα οποία είναι ψημένα ή τηγανητά. Συνήθως τα συναντάμε στην Ισπανική, Λατινοαμερικάνικη και Φιλιππινέζικη κουζίνα.

Συνταγή για Empanadas: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο
  • 1 μικρό σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουτ. αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 κουτ. κανέλα
  • 3/4 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1/2 φλ. αρακά
  • 1/2 κουτ. αλάτι
  • 1/2 κουτ. πιπέρι

Για την κρούστα:

  • 2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. αλάτι
  • 110 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. παγωμένο νερό
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Mango sticky rice: Μάθε πώς να φτιάχνεις το viral ρύζι με μάνγκο που ξετρέλανε το Φεστιβάλ Coachella

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Φτιάξε τη ζύμη: Ρίξε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μίξερ. Πρόσθεσε το βούτυρο, 1 μεγάλο αβγό και παγωμένο νερό, ανακατεύοντας. Πλάσε τη ζύμη σε μπάλα και σκέπασέ την σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και βάλε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Ετοίμασε τη γέμιση: Γέμισε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με νερό κατά τα ¾ και άφησέ το να βράσει. Πρόσθεσε την πατάτα σε κύβους στην κατσαρόλα και βράσε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα. Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει το κρέας και να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 8 λεπτά. Μόλις ψηθούν οι πατάτες, στράγγισέ τες και πρόσθεσέ τες στον κιμά.
  4. Πρόσθεσε το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την κανέλα και τον ζωμό, μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά. Πρόσθεσε και τον αρακά και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν όλα πλήρως και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. Αλατοπιπέρωσε.
  5. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 C και τοποθέτησε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου.
  6. Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και χώρισέ την σε 10 ίσα μέρη. Τύλιξε κάθε κομμάτι ζύμης πολύ λεπτό σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχεις έναν μικρό κύκλο. Δουλεύοντας με ένα κάθε φορά προσθέστε ένα γεμάτο φλιτζάνι γέμιση στη μία πλευρά της ζύμης.
  7. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το χτυπημένο αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Βρέξε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής με το μείγμα αυγών και βρέξε την εσωτερική άκρη της ζύμης. Δίπλωσε τη ζύμη στη μέση πάνω από τη γέμιση. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πίεσε σταθερά τις άκρες μεταξύ τους. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση και τακτοποίησέ το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Άλειψε τις κορυφές κάθε empanadas με το πλύσιμο των αυγών μέχρι να επικαλυφθούν. Ψήσε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News