Δροσερές ή ζεστές, πράσινες ή με πανδαισία λαχανικών, με ζυμαρικά και όσπρια, οι σαλάτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας και συχνά, μπορούν να γίνουν από μόνες τους ένα χορταστικό κυρίως πιάτο. Η σαλάτα νισουάζ, είναι μια από αυτές τις σαλάτες, όπου το μόνο στο οποίο συμφωνούν οι chef είναι ότι προέρχεται από τη Νίκαια, ενώ είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει συμφωνία ως προς το τι υλικά ακριβώς περιέχει. Σήμερα θα μάθεις πώς να φτιάχνεις αυτή την εκπληκτικά νόστιμη σαλάτα που λειτουργεί και ως ολοκληρωμένο γεύμα και θα θέλεις να την τρως καθημερινά!

Συνταγή για σαλάτα νισουάζ: Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 8 μεσαίες πατάτες
  • 50 γραμμάρια πράσινα φασόλια, κομμένα στη μέση
  • 3 αυγά
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 50 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 145 γραμμάρια κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο
  • 4-5 αντσούγιες, σε φιλέτο

Για το dressing:

  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijion
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Βάλε φαντασία στη σαλάτα σου: Με αυτή τη συνταγή το αγγουράκι θα γίνει το αγαπημένο σου λαχανικό!

Πώς να φτιάξεις αυτή τη δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα

  1. Αρχικά, ετοιμάζουμε το dressing στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη. Ρίχνουμε στο τέλος το αλάτι, αφού πρώτα την δοκιμάσουμε για να μην μας βγει αλμυρή λόγω της κάπαρης. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και αμέσως τα βυθίζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
  3. Βράζουμε τις πατάτες για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν αρκετά, τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με 1 κουταλιά της σούπας από το dressing. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  4. Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 7 ½ λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσουν. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αυγά, στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αυγά στη μέση.
  5. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το ρίχνουμε μαζί με τα ψημένα φασόλια και τις ελιές στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου dressing και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε δύο μπολ και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, τα αυγά και τα φιλέτα αντσούγιας και τον τόνο. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Καλή απόλαυση!

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με φακές και ρεβύθια – Με αυτή τη συνταγή θα δεις τα όσπρια με άλλο μάτι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News