Μια vegan συνταγή, χωρίς γλουτένη, με έντονη γεύση και άρωμα απ’ τα μπαχαρικά, η οποία ψηφίστηκε ως η καλύτερη vegan συνταγή απ’ το κορυφαίο site Food 52. Τα ινδικά κεφτεδάκια από φακές με sauce με κάρι και καρύδα, είναι απ’ τα καλύτερα νηστίσιμα πιάτα, που κερδίζει με τη γεύση του!

Τρεις διαφορετικές και νόστιμες συνταγές με φακές!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι μαύρες φακές (αν δεν έχεις βάλει τις κλασικές καφέ)
  • 1 κουταλιά της σούπας μάραθο
  • ½ φλιτζάνι κινόα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • ⅓ κούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 170 γρ. τόφου
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για την σως με κάρι και καρύδα:

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πολύ μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό lime
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού καγιέν
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια από φακές

Πώς θα φτιάξεις τα ινδικά κεφτεδάκια από φακές με κάρι sauce;

  1. Σε υψηλή θερμοκρασία, βράζουμε τις φακές και τους σπόρους μάραθου σε μια μικρή κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια νερό. Αφού πάρουν βράση, σιγοβράζουμε για 25 λεπτά και στραγγίζουμε.
  2. Βράζουμε την κινόα για 15 λεπτά.
  3. Για την σως, σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, την ντομάτα και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν οι περισσότεροι χυμοί περίπου 5-8 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το lime, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, το καγιέν και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά κι αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάζουμε την κινόα και τις μισές από τις φακές και χτυπάμε. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φακές, αλάτι, σκόρδο, ψιλοκομμένο κόλιαντρο στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βάζουμε στο multi το τόφου, το οποίο έχουμε στραγγίξει καλά και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  7. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, προσθέτουμε επιπλέον μπαχαρικά για γεύση, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και το συνοδευτικό της επιλογής μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News