Τραγανά, αλμυρά και χωρίς υδατάνθρακες. Τρως μία μπουκιά και δεν μπορείς να σταματήσεις. Αυτά τα chips κοτόπουλου έρχονται για να σου αλλάξουν τη ζωή! Αν προσέχεις τη διατροφή σου, πίστεψέ με είναι η ιδανική συνταγή για σπιτικό finger food. Στην εποχή των παλιών μου διατροφικών συνηθειών, κάτι τραγανό και αλμυρό θα σήμαινε πατατάκια, τώρα, όμως, ήρθε η στιγμή να βάλουμε τέλος στις παλιές καλές εποχές και να αγκαλιάσουμε αυτά τα chips κοτόπουλου. Καλή επιτυχία!

Αν σ’ αρέσουν τα onion rings, με αυτή τη συνταγή θα τα φτιάχνεις και στο σπίτι!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το σπιτικό finger food:

  • Στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Για τη σως:

  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κίτρινη μουστάρδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στέβια

Υγιεινό και εύκολο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώσε σε ένα μεγάλο ταψί λαδόκολλα.
  2. Ανακάτεψε τα καρυκεύματα.
  3. Τοποθέτησε το κοτόπουλο στο ταψί και άλειψε κάθε φιλετάκι με τα καρυκεύματα.
  4. Κάλυψε το κοτόπουλο με επιπλέον λαδόκολλα για να αποφύγεις το κάψιμο των καρυκευμάτων.
  5. Ψήσε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σέρβιρε με την κατάλληλη σως.

Για να ετοιμάσεις την σως:

Χτύπησε όλα τα υλικά για τη σως μέχρι να ενωθούν και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγια που θα πείσει τα παιδιά σου να φάνε λαχανικά

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News