Εάν νηστεύεις αλλά σου είναι δίσκο να βρεις κάτι νόστιμο και χορταστικό για να μαγειρέψεις κάθε μέρα, αυτή η συνταγή για μαραθοπιτάκια με ταραμά είναι μια λιχουδιά που μπορείς να τρως όλη μέρα. Ιδανικό για το σαρακοστιανό σου τραπέζι αλλά και για κάθε περίσταση. Εάν δεν βρεις φρέσκο μάραθο μπορείς να τον αντικαταστήσεις με τρία μικρά ματσάκια φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο και μαραθόσπορους κοπανισμένους.

Το μπέργκερ σου γίνεται επιτέλους νηστίσιμο με φιλέτο μπακαλιάρου και καραμελωμένα κρεμμύδια!

Συνταγή για νηστίσιμα μαραθοπιτάκια με ταραμά: Υλικά

  • 3 ματσάκια μάραθο
  • 2 κ.σ. ταραμά λευκό
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • Πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πώς να φτιάξεις την συνταγή για νηστίσιμα μαραθοπιτάκια με ταραμά

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τον ταραμά με 1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά – τον μάραθο, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την ρίχνουμε στον ταραμά. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
  2. Δουλεύουμε καλά το μείγμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα για να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15′.
  3. Ζεσταίνουμε καλά μπόλικο ελαιόλαδο και ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα λίγο από το μείγμα. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε και όταν τελειώσουμε τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα μαραθοπιτάκια ζεστά ή κρύα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News