Καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός μας γεννιέται η επιθυμία να βγούμε στον κήπο, την βεράντα και το μπαλκόνι μας και να περάσουμε όμορφα μαζί με ποτό και φαγητό. Και καθώς το τσίπουρο και το ούζο είναι ιδανικά αυτήν την εποχή επόμενο είναι να ψάχνεις και τους καλύτερους μεζέδες για να τα συνοδεύσεις. Αυτή η συνταγή για μύδια αχνιστά με σαφράν θα δημιουργήσει το απόλυτο πιάτο για την ανοιξιάτική παρέα σου.

Το Καλοκαίρι στο πιάτο σου: Μύδια στη σχάρα με σκόρδο, πάπρικα & βούτυρο παρμεζάνας

Συνταγή για μύδια αχνιστά με σαφράν: Υλικά

  • 700 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
  • 75 γρ chorizo σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 200 γρ. ανοιξιάτικα χόρτα, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό μικρά ζωντανά μύδια, πλυμένα καλά
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

Πώς να φτιάξεις μύδια αχνιστά με σαφράν

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τον ζωμό, το chorizo, το σκόρδο και το σαφράν και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε τα χόρτα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν τελείως.
  2. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξει κάθε μύδι. Ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μοιράζουμε τα χόρτα και τα μύδια σε μεγάλα, ρηχά μπολ και, στη συνέχεια, βάζουμε πάνω από το ζωμό. Περιχύνουμε με λάδι και σερβίρουμε με το λεμόνι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News