Για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει ένα πιάτο εμπνευσμένο από την Ασία! Συνταγή για σολομό με μπρόκολο, σουσάμι και πουρέ γλυκοπατάτας για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Είναι ένα γεύμα υγιεινό, με λίγες θερμίδες και πλούσιο σε ωμέγα-3. Ιδανικό για μεσημεριανό, βραδινό αλλά και για επίσημο τραπέζι!

Αν δεν σου αρέσει το μπρόκολο, βάλτο στις ταλιατέλες!

Συνταγή για σολομό: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα
  • 250 γρ μπρόκολο μωβ
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1 κόκκινο τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Σε μόλις 15′ μπορείς να ετοιμάσεις τον πιο νόστιμο σολομό!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  • Ζέστανε το φούρνο στους 180C και στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανακάτεψε μαζί 1/2 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, τη σόγια, το τζίντζερ, το σκόρδο και το μέλι. Βάλε τις φέτες γλυκοπατάτας, τη φλούδα και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ με τις φέτες λάιμ. Σκέπασε με μεμβράνη και ψήσε στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 12-14 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  • Εν τω μεταξύ, άπλωσε το μπρόκολο και τον σολομό στο ταψί. Ρίξε με ένα κουτάλι τη μαρινάδα και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε στο φούρνο για 10-12 λεπτά και μετά πασπάλισε με το σουσάμι.
  • Αφαίρεσε τις φέτες λάιμ και πολτοποίησε τη γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι. Ανακάτεψε με το υπόλοιπο σησαμέλαιο, το τσίλι και λίγο καρύκευμα. Μοίρασε στα πιάτα, μαζί με το σολομό και το μπρόκολο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News