Είτε είσαι vegan, είτε απλά θες να κάνεις αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Πεντανόστιμα vegan λαζάνια σε περιμένουν να τα φτιάξεις και να τα απολαύσεις με την οικογένειά σου ή την παρέα σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη τα λατρέψουν.

Μια συνταγή για λαζάνια με άρωμα Μεξικού που θα σε καταπλήξει!

Vegan λαζάνια: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τα λαζάνια:

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 συσκευασία τόφου, στραγγισμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. ρίγανη ξερή, μοιρασμένη
  • 1 συσκευασία μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 συσκευασίες σπανάκι

Για τη σάλτσα:

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι βασιλικός, για γαρνίρισμα

Λαζάνια πατάτας με τραγανό μπέικον και μοτσαρέλα – Μία εναλλακτική συνταγή για να αντικαταστήσεις τα ζυμαρικά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό να βράσει και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Τυλίγουμε το τόφου σε ένα καθαρό χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Έπειτα, βάζουμε ένα τηγάνι ή ένα βαρύ πιάτο πάνω του για να το πιέσουμε και να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Το αφήνουμε να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όταν στραγγίσει, θρυμματίζουμε με δύο πιρούνια και αλατοπιπερώνουμε. 
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά. Ανακατεύουμε το σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη τα λαχανικά.
  4. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το επιστρέφουμε σε μέτρια φωτιά για να φτιάξουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά 1 με 2 λεπτά. Χτυπάμε με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε διατροφική μαγιά και σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει, 8 με 10 λεπτά.
  5. Φτιάχνουμε τα λαζάνια: Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε τη μαρινάρα σε ομοιόμορφη στρώση και μετά προσθέτουμε μια στρώση λαζάνια. Περιχύνουμε με μια ομοιόμορφη στρώση μείγματος λαχανικών, τόφου, μαρινάρα και σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά, καταλήγοντας στη μαρινάρα. Προσθέτουμε μια στρώση ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την υπόλοιπη ρίγανη.
  6. Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να ζεσταθούν τα λαζάνια. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News