Δεν χορταίνουμε τα mac and cheese σε καμία μορφή τους! Είναι το πιο γευστικό κι εύκολο πιάτο ζυμαρικών όταν χρειάζεσαι απλώς κάτι απλό και τυρένιο. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες οι νύχτες που η κοιλιά σου γουργουρίζει για κάτι λίγο πιο διαφορετικό. Γιατί, λοιπόν, να μη δοκιμάσεις λίγο αστακό στο κλασικό comfort food σου; Θα το λατρέψεις!

Μακαρόνια με σάλτσα παντζαριού: Μάθε πώς να φτιάχνεις τα ροζ μακαρόνια του TikTok που όλοι έχουμε αγαπήσει!

Μακαρόνια με αστακό: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 450 γρ. μακαρόνια στριφτά
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φοντίνα
  • 3/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη
  • 45π γρ. μαγειρεμένο αστακό, χοντροκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Γι’ αυτό δεν πρέπει να βάζεις ποτέ λάδι στο νερό που βράζεις τα μακαρόνια

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 2 λεπτά. 
  3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τσένταρ, τη φοντίνα και 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τον αστακό και τα μεταφέρουμε σε ταψί.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την υπόλοιπη παρμεζάνα και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, 20-25 λεπτά. Έτοιμα για απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News