Είναι νόστιμη, είναι εύκολη, είναι νηστίσιμη, είναι θρεπτική: Η συνταγή για φάβα που σου έχουμε σήμερα είναι ό,τι πρέπει για να πετύχεις την τέλεια βελούδινη υφή και τη βαθιά νοστιμιά που αναζητάς σε ένα τόσο απλό πιάτο.

Κριθαρότο με ρεβύθια, κουρκουμά και ξύσμα λεμονιού για να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Τα συστατικά που θα χρειαστείς:

  • 200 γρ. Φάβα
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 700ml νερό
  • Θυμαρι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για φάβα;

  1. Βάζουμε την φάβα σε νερό για τουλάχιστον μισή με μία ώρα.
  2. Στην συνέχεια βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα, το κρεμμύδι το αφήνουμε για 6 με 7 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε την φάβα και το νερό μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και στην συνέχεια ρίχνουμε το θυμάρι.
  3. Την βράζουμε για περίπου 40 λεπτά και δοκιμάζουμε αν θέλει και άλλο βράσιμο ή αν έχει πιει το νερό προσθέτουμε λίγο και ξαφριζουμε την φάβα μας σε όλη την διάρκεια που μαγειρεύεται.
  4. Μόλις είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και την περνάμε από το ράβδο μπλέντερ.
  5. Την γαρνίρουμε εμείς με ό,τι θέλουμε. Ελαιόλαδο, καραμελωμενα κρεμμύδια ή ξερό κρεμμύδι και μαϊντανό με ό,τι μας αρέσει και την σερβίρουμε!

Αν σου άρεσε η συνταγή, ακολούθησε το greenfoodprint_ στο Instagram για να παίρνεις έμπνευση για τις συνταγές σου και να μαθαίνεις μυστικά για τις vegan πρώτες ύλες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News