Αυτό το πιάτο με σολομό μπορεί να είναι όσο πικάντικο επιθυμείς! Απλώς να θυμάσαι ότι το γάλα καρύδας θα μειώσει πολύ το spicy στοιχείο του, οπότε ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι η απαιτούμενη ποσότητα θα είναι υπερβολική, μπορεί να μην είναι. Το γάλα καρύδας και το μπαχαρικό συνδυάζονται τόσο καλά, φτιάχνοντας μια πλούσια, αλλά όχι βαριά, σάλτσα που έχει πραγματικά γεύση και αίσθηση πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι είναι. Ο σολομός σιγοβράζει στο γάλα διατηρώντας την πολύ τρυφερή και γευστική φύση του. Εσύ ακόμα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για πικάντικο σολομό;
Αυτή η συνταγή για σολομό με σάλτσα ταχίνι είναι όσο υγιεινή και θρεπτική ακούγεται
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για πικάντικο σολομό:
- 4 φιλέτα σολομού
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 ασκαλώνιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ
- 1 κουτί γάλα καρύδας
- 1 κ.σ. σάλτσα τσίλι
- 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- Μαγειρεμένο ρύζι, για το σερβίρισμα
- Λάιμ, για το σερβίρισμα
- Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
- Αλατοπιπέρωσε τον σολομό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε τον σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλε τον από το τηγάνι και βάλε τον σε μια πιατέλα.
- Επίστρεψε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα ασκαλώνια. Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, για 3 λεπτά. Πρόσθεσε την πάστα κάρυ, το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε μέχρι να σκουρύνει και να μυρίσει η πάστα, 1 λεπτό. Χαμήλωσε ελαφρά τη φωτιά και ρίξε σιγά σιγά το γάλα καρύδας, στη συνέχεια πρόσθεσε τη σριράτσα και τη σάλτσα ψαριού και άφησε να σιγοβράσει.
- Επίστρεψε τον σολομό στο τηγάνι και άφησέ τον να σιγοβράσει μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145°, περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του σολομού. Ρίξε τη σάλτσα με κουτάλι πάνω από τον σολομό και ανακάτεψε τη σάλτσα περιστασιακά. Πρόσθεσε περισσότερη σριράτσα ή σάλτσα ψαριού για γεύση.
- Ρίξε σάλτσα με κουτάλι πάνω από σολομό και σέρβιρε με ρύζι, λάιμ και από πάνω κόλιανδρο.
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News