Στο βιβλίο “Fragments: Poems, Intimate Notes, Letters” εκτός από τα αδημοσίευτα ποιήματα της Marilyn Monroe θα βρεις και μια χειρόγραφη συνταγή για γαλοπούλα της σταρ. Γραμμένη σε ένα χαρτί της ασφαλιστικής της εταιρείας το 1956, η συνταγή είναι σχολαστικά λεπτομερής, σημειώνοντας κάθε βήμα και κάθε συστατικό. Η Mrilyn Monroe φρόντισε ακόμη και να προσδιορίσει την ποιότητα του προϊόντος που χρειαζόταν.

Γαλοπούλα γεμιστή με λουκάνικο και μήλα! Το πιο λαχταριστό πιάτο για τις πιο μαγευτικές γιορτές

Πώς να φτιάξεις την συνταγή για γαλοπούλα της Marilyn Monroe

Για τη γέμιση:

  • Όχι σκόρδο
  • Προζύμι
  • 1 γαλλική μπαγκέτα, μουλιασμένη σε κρύο νερό, στραγγισμένη και τριμμένη
  • Εντόσθια κοτόπουλου (συκώτι-καρδιά), βρασμένα σε νερό για 5-10 λεπτά και ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανού ή 4 σέλερι, ψιλοκομμένα, μαζί με λίγο δεντρολίβανο και τα παρακάτω: Θυμάρι, φύλλο δάφνης, ρίγανη, μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα.
  • 200-250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα (χωρίς λάδι), αναμεμειγμένος με 1 1/2 φλιτζ. σταφίδες (αφού πάρει χρώμα)
  • 1 φλιτζ. ξηρούς καρπούς σε κομμάτια (καρύδια, αράπικα φιστίκια, κάστανα)
  • 2 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα

Για την προετοιμασία του πουλερικού:

  1. Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, και απ’ έξω τη βουτυρώνουμε καλά
  2. Γεμίζουμε το πουλερικό, το ράβουμε και το ψήνουμε στον φούρνο
  3. Μισή ώρα ανά μισό κιλό, στους 180°C
  4. Προσθέτουμε νερό αν εξατμίζονται τα υγρά κατά το ψήσιμο
  5. Στα μισά του ψησίματος, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ξίδι
  6. Προσθέτουμε περιμετρικά πατάτες, λευκά μανιτάρια κονσέρβας, φρέσκο αρακά και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News