Τα κοτόπουλο από το KFC δε γίνεται να μην το λατρεύεις. Κι αν όντως δεν σου αρέσει, τότε συγγνώμη αλλά δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι πια. Από μικρό παιδί με θυμάμαι να ενθουσιάζομαι κάθε φορά που τρώω KFC, η γεύση τους είναι μοναδική και το πανάρισμα δεν το πετυχαίνεις εύκολα. Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σου την αυθεντική συνταγή για το κοτόπουλο KFC! Thank me later!

Υγιεινό και εύκολο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κοτόπουλο KFC:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λευκό πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Accent Seasoning, προαιρετικό
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 10 κομμάτια, έπειτα κόψε τα 10 κομμάτια σε 4 μικρότερα
  • Λάδι για τηγάνισμα

Οι απόλυτες τραγανές πατάτες φούρνου – Ιδανικές να συνοδεύσουν κάθε γεύμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά σε ένα μικρό πολυμηχάνημα μέχρι να γίνουν όλα ομοιόμορφα σε μέγεθος και το θυμάρι, ο βασιλικός και η ρίγανη να μην είναι πλέον μεγαλύτερα σε μέγεθος.
  2. Πρόσθεσε το αλεύρι σε ένα μπολ με όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακάτεψε με ένα σύρμα.
  3. Σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ πρόσθεσε το βουτυρόγαλα και το αυγό μαζί και χτύπα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο μείγμα με το βουτυρόγαλα για 20-30 λεπτά.
  5. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το βουτυρόγαλα.
  6. Έπειτα βύθισε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα του αλευριού από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τίναξε την περίσσεια επικάλυψης.
  7. Άφησε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
  8. Πρόσθεσε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ώστε το κοτόπουλο να μπορεί να βυθιστεί πλήρως.
  9. Ζέστανε το λάδι στους 200 βαθμούς και τηγάνισε σε μικρές δόσεις για 15-18 λεπτά.
  10. Έπειτα βγαλε το κοτόπουλο και σέρβιρέ το.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News