Το μαντί είναι ένα διάσημο και παραδοσιακό γεύμα της Τουρκίας, φημίζεται για τον συνδυασμό γεύσεων του και πραγματικά είναι πεντανόστιμο. Για να ετοιμάσεις το συγκεκριμένο πιάτο χρειάζεται χρόνος, αλλά είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσεις ότι αξίζει τον κόπο! Να θυμάσαι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσει κιμά από αρνί ή από οτιδήποτε άλλο προτιμάς. Καλή όρεξη!

Τορτελίνια με κιμά σπιτικά

Μαντί συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 κούπες αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νερό ή όσο χρειάζεται
  • 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα
  • ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 δοχείο απλό γιαούρτι

Συνταγή για γευστικά τορτελίνια με λουκάνικο και σάλτσα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι. Πρόσθεσε τα αυγά και το νερό, ανακατεύοντας καλά με τα χέρια σου. Πρόσθεσε περισσότερο νερό, αν χρειάζεται, για να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Σκέπασε και άφησε στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και τοποθέτησε τα σε ένα σουρωτήρι από ένα μπολ. Στράγγισε το ζουμί και πέταξέ το. Συνδύασε το κρεμμύδι, τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά το κρέας με ένα κουτάλι μέχρι να πολτοποιηθεί.
  3. Χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρη και αλεύρωσε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας. Κράτησε ένα κομμάτι ζύμης καλυμμένο ενώ ανοίγεις το δεύτερο σε ορθογώνιο σχήμα, με τη ζύμη όσο πιο λεπτή μπορείς. Κόψε το ορθογώνιο σε τετράγωνα με ένα μαχαίρι ή τροχό ζαχαροπλαστικής.
  4. Τοποθέτησε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού από τη γέμιση κρέατος στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Σφράγισε τα ζυμαρικά μαζεύοντας τις άκρες της ζύμης και τσιμπώντας τα μαζί στην κορυφή για να σχηματίσουν ένα μικρό «δέμα». Μετάφερε το έτοιμο μαντί σε αλευρωμένη πιατέλα και πασπάλισε με άλλο αλεύρι πάνω από το μαντί για να μην κολλήσει. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  5. Ζέστανε το λάδι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να χρωματίζουν το λάδι οι νιφάδες πιπεριάς. Απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο γιαούρτι και άφησέ το στην άκρη.
  6. Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγείρεψε το μαντί για 20 με 25 λεπτά. Στράγγισε καλά και μοίρασε το μαντί σε τέσσερα πιάτα. Ρίξε μια κουταλιά από το γιαούρτι πάνω από στο μαντί και είναι έτοιμο για απόλαυση!

Πώς να φτιάξεις τον τέλειο κιμά χωρίς να βάλεις ντομάτα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News