Δεν υπάρχει ποτέ λάθος στιγμή για να φτιάξεις λαχταριστά μακαρόν! Μπορεί και μόνο στο άκουσμα της λέξης να φοβάσαι και να πιστέυεις ότι δε θα τα καταφέρεις, αλλά πίστεψέ με, σου βρήκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμα Γαλλικά μακαρόν! Σέρβιρέ τα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου και από την πρώτη μπουκιά θα νιώθεις ότι βρίσκεται στο Παρίσι.

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα: Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσεις το γεύμα των γιορτών!

Μακαρόν συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τα μακαρόν:

  • 210 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 95 γρ. αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 3 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 σταγόνες ροζ τζελ χρώμα τροφίμων

Για την κρέμα:

  • 230 γρ.  ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Φτιάξε τις πιο ζουμερές και νόστιμες μπάρες με γεύση λεμόνι και cranberry – Η τραγανή τους βάση και η λαχταριστή και ανάλαφρη κρέμα είναι αυτό που τις κάνουν ακαταμάχητες!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Για τα μακαρόν: Σε ένα μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι αμυγδάλου και το ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα επεξεργαζόμαστε σε χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα κοσκινίζουμε ο μείγμα.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε το μείγμα καλά. Προσθέτουμε το ροζ χρώμα και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε περίπου ⅓ από το κοσκινισμένο μείγμα με το αλεύρι στα χτυπημένα ασπράδια και χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να ανακατέψουμε καλά. Μετά την τελευταία προσθήκη από το αλεύρι αμυγδάλου συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να δημιουργήσεις απαλές κορυφές.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα μακαρόν σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή άκρη.
  6. Έπειτα στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, το οποίο το κολλάμε χρησιμοποιώντας λίγη μαρέγκα. Τοποθετούμε τα μακαρόν πάνω στο ταψί, σχηματίζοντας μικρούς κύκλους.
  7. Στη συνέχεια, αφήνουμε τα μακαρόν να καθίσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να στεγνώσουν στην αφή.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150˚C και ψήνουμε τα μακαρόν για 17 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Έπειτα, τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  9. Φτιάχνουμε την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν.
  10. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και την προσθέτουμε πάνω από τοκάθε μακαρόν, ενώ από πάνω της προσθέτουμε άλλο ένα μακαρόν ώστε να δημιουργηθεί ένα σάντουιτς.
  11. Φύλαξέ τα σε ένα αεροστεγές δοχείο για 24 ώρες και μετά σέρβιρέ τα.
  12. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News