Η ασιατική κουζίνα είναι πεντανόστιμη, με ιδιαίτερες γεύσεις και πολύ ενδιαφέροντα υλικά. Αν την αγαπάς κι εσύ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα General Tso κεφτεδάκια.

Μπορεί η ονομασία τους να σου ακούγεται περίεργη, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή! Κιμάς, σόγια, τζίντζερ, μηλόξυδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι κάνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων σε αυτό το πιάτο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 κούπα panko
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • Αλάτι
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1/4 κούπας καλαμπόκι
  • 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι

Καραμελωμένο κοτόπουλο με σουσάμι για εσένα που είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας

Πώς θα φτιάξεις τα General Tso κεφτεδάκια;

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το panko, τα 2 πράσινα κρεμμύδια, το αυγό, το σκόρδο, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο. Βάζουμε αλάτι και τις νιφάδες πιπεριού και ανακατεύουμε.
  2. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές (περίπου 3 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά). Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, το μηλόξυδο, το μέλι και τη σάλτσα hoisin.
  5. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε ξανά τα κεφτεδάκια. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν, για 6-8 λεπτά.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι και απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News