Τα κεφτεδάκια θα μας θυμίζουν πάντα το τραπέζι της γιαγιάς. Είναι ένα πιάτο που συχνά δε λείπει από τα γιορτινά τραπέζια και ειδικότερα τις παλαιότερες εποχές. Η συνταγή για παραδοσιακά κεφτεδάκια είναι μία συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις καθώς είναι σίγουρο πως η γεύση τους θα σου ζωντανεύσει παιδικές αναμνήσεις!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή

  • 600 gr. μοσχαρίσιο κιμά
  • 100 gr. ζαμπόν
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 80 gr. βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι
  • Αλεύρι
  • Μισό ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τα παραδοσιακά κεφτεδάκια

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ζαμπόν
  2. Ρίχνουμε το ζαμπόν, το κρεμμύδι και το μαϊντανό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι
  3. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και πλάθουμε κεφτεδάκια
  4. Αλευρώνουμε ελαφρά το κάθε ένα από αυτά
  5. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο
  6. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τα γυρνάμε από όλες τις μεριές μέχρι να ψηθούν
  7. Βράζουμε μισό ποτήρι νερό και διαλύουμε τον κύβο
  8. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό στο τηγάνι και τα αφήνουμε για περίπου 20′
  9. Έπειτα στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και κρατάμε το ξύσμα τους
  10. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα στα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα 5′
  11. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News