Τα κεφτεδάκια θα μας θυμίζουν πάντα το τραπέζι της γιαγιάς. Είναι ένα πιάτο που συχνά δε λείπει από τα γιορτινά τραπέζια και ειδικότερα τις παλαιότερες εποχές. Η συνταγή για παραδοσιακά κεφτεδάκια είναι μία συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις καθώς είναι σίγουρο πως η γεύση τους θα σου ζωντανεύσει παιδικές αναμνήσεις!
Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή
- 600 gr. μοσχαρίσιο κιμά
- 100 gr. ζαμπόν
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 80 gr. βούτυρο
- 1 πορτοκάλι
- Αλεύρι
- Μισό ποτήρι κρέμα γάλακτος
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πώς θα φτιάξεις τα παραδοσιακά κεφτεδάκια
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ζαμπόν
- Ρίχνουμε το ζαμπόν, το κρεμμύδι και το μαϊντανό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και πλάθουμε κεφτεδάκια
- Αλευρώνουμε ελαφρά το κάθε ένα από αυτά
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τα γυρνάμε από όλες τις μεριές μέχρι να ψηθούν
- Βράζουμε μισό ποτήρι νερό και διαλύουμε τον κύβο
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό στο τηγάνι και τα αφήνουμε για περίπου 20′
- Έπειτα στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και κρατάμε το ξύσμα τους
- Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα στα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα 5′
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα
Καλή απόλαυση!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News