Η ομελέτα στην απλούστερη μορφή της, είναι αδιαμφισβήτητα ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η ισπανική ομελέτα, ωστόσο είναι το κάτι άλλο. Οι Ισπανοί έχουν καταφέρει, ώστε αυτό το απλό, φαινομενικά, πιάτο, να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο! Σε κάθε κοινότητα της χώρας, φτιάχνεται και με διαφορετικό τρόπο. Σερβίρεται σε όλα τα τάπας μπαρ, σε μικρά κομμάτια ή στο σπίτι για ένα πρόχειρο γεύμα. Παρέα με chorizo και σπανάκι γίνεται ακόμη πιο χορταστικό και είναι μια συνταγή την οποία θα λατρέψεις, αφού είναι ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα για τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις.

Η πιο νόστιμη ομελέτα γίνεται μέσα σε πατάτα! Εσύ το έχεις δοκιμάσει;

Συνταγή για ισπανική ομελέτα: Υλικά

  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1 πακέτο λουκάνικα chorizo ​​
  • 1/4 γ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 250 γρ. σπανάκι baby

Η συνταγή της αυθεντικής ισπανικής φριτάτα | Video

Πώς να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό και γρήγορο γεύμα

  1. Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε τις πατάτες με αρκετό νερό έτσι ώστε να σκεπαστούν και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 με 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Θα είναι έτοιμες όταν είναι σε θέση τρυπηθούν με τη μύτη ενός μαχαιριού. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις πατάτες, επιστρέφοντάς τες στην κατσαρόλα.
  2. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λαβή ασφαλή για το φούρνο, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να γίνουν χρυσαφί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Σε μεγάλο μπολ, με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε τα αυγά, το chorizo, το σπανάκι και τον μαϊντανό μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά απαλά το μείγμα πατάτας και κρεμμυδιού.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 22 έως 24 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που τοποθετούμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό και η κορυφή να ροδίσει. Όταν είναι πια έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο.
  5. Φορώντας γάντια φούρνου και πιάνοντας σταθερά ένα πιάτο που έχουμε τοποθετημένο στο τραπέζι, αναποδογυρίζουμε γρήγορα την ομελέτα στο πιάτο.
  6. Καλή απόλαυση!

Τι να κάνεις τις πατάτες που περίσσεψαν απ’ το χθεσινοβραδινό delivery

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News