Οι λουκουμάδες είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων. Είναι αφράτοι, αν τους πετύχεις κιόλας τραγανιστοί και συνδυάζονται υπέροχα τόσο με το μέλι και τους ξηρούς καρπούς όσο και με την αγαπημένη σε όλους σοκολάτα! Η απόλυτη συνταγή για αφράτους λουκουμάδες χρειάζεται μόλις 20′ και το επίπεδο δυσκολίας δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Τι θα χρειαστείς

  • 250 gr. αλεύρι
  • 230 gr. νερό
  • 2 gr. αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 10 gr. μαγιά νωπή από το φούρνο
  • 1 πρέζα βανίλια
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • καλαμποκέλαιο
  • 150 gr. μέλι
  • κανέλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα

Πώς θα φτιάξεις αφράτους λουκουμάδες

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τη βανίλια, λίγο λάδι και κανέλλα τριμμένη
  2. Χρησιμοποιούμε έναν αυγοδάρτη ώστε να διαλυθεί η μαγιά και το μείγμα να αποκτήσει μία ενιαία υφή
  3. Ρίχνουμε αλάτι καθώς ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι
  4. Ανακατεύουμε διαρκώς προκειμένου να επιτύχουμε μία παχύρευστη μορφή
  5. Όταν είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με 2-3 πετσέτες και το αφήνουμε να φουσκώσει
  6. Στη συνέχεια, παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε άφθονο καλαμποκέλαιο
  7. Το αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς όμως να κάψει και χρησιμοποιούμε δύο κουτάλια της σούπας για να πάρουμε τη δόση της ζύμης και να την πετάξουμε μέσα στο λάδι
  8. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρώμα και έπειτα τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  9. Τέλος, ζεσταίνουμε το μέλι και το ρίχνουμε από πάνω από τους λουκουμάδες προσθέτοντας την κανέλα και την καρυδόψιχα

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News