Αυτό που σου έρχεται πρώτα στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το μεξικάνικο φαγητό είναι συνήθως τα φασόλια, το ρύζι, οι καυτερές πιπεριές και τα τάκος. Τι θα έλεγες όμως για τα μεξικάνικα hot dog, που «παντρεύουν» τόσο το street food, όσο και την μεξικάνικη κουλτούρα με τη γνωστή σε όλους μας pico de gallo; Πικάντικη και πολύ γευστική, αυτή η σάλτσα είναι ιδανική για να συνοδέψεις όλα τα κρέατα. Είναι πολύ δημοφιλής τόσο χάρη στην ιδιαίτερη γεύση της όσο και χάρη στον πολύ εύκολο τρόπο παρασκευής της.

Αφράτο, σπιτικό pretzel hot dog για σήμερα το βράδυ

Συνταγή για μεξικάνικα hot dog: Υλικά

Για το pico de gallo:

  • 2 ώριμες ντομάτες, χωρίς τον πυρήνα τους, τους σπόρους και κομμένες σε κύβους
  • ½ μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 jalapeños ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα hot dog:

  • 4 λουκάνικα για hot dog
  • 4 ψωμάκια για hot dog
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Νηστίσιμα hot dog χωρίς λουκάνικο για όλη την οικογένεια!

Πώς να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά hot dog με pico de gallo

  1. Ετοιμάζουμε μια εξωτερική ψησταριά με κάρβουνα ή μια ψησταριά απλή σε μέτρια φωτιά. Διαφορετικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Φτιάχνουμε το pico de gallo συνδυάζοντας τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το jalapeños, τον κόλιαντρο και τον χυμό λάιμ σε ένα μέτριο μπολ. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο χυμό λάιμ και αλάτι, αν θέλουμε.
  3. Κόβουμε τα hot dog στη μέση κατά μήκος χωρίς να τα κόψουμε εντελώς. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στη σχάρα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα μαγειρεύουμε για 3 έως 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 με 4 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε τα ψωμάκια για hot dog και αλείφουμε τη μαγιονέζα στις κομμένες πλευρές, αν θέλουμε. Ψήνουμε στη σχάρα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσουν, για 1 με 2 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε μέχρι να ψηθούν και από την άλλη, περίπου 1 λεπτό.
  5. Τοποθετούμε τα ψητά hot dog στα ψημένα ψωμάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το pico de gallo. Σερβίρουμε αμέσως, με όση σάλτσα έχει απομείνει στο πλάι.
  6. Καλή απόλαυση!

Το corndog παίρνει τη θέση του hotdog! Πώς θα το φτιάξεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News