Έχεις βαρεθεί να τρως το ρύζι σου και τις χυλοπίτες σου με την ίδια κλασική γεύση και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος; Ήρθε η ώρα να πειραματιστείς και να παίξεις στην κουζίνα σου δοκιμάζοντας την τεχνική stir -fry! Είναι μία πολύ εύκολη τεχνική που δίνει μία άλλη νότα στα πιάτα σου. Για να το επιτύχεις αυτό, εννοείται, σου έχουμε ετοιμάσει την πιο γευστική συνταγή. Χυλοπίτες ή ρύζι με σεϊτάν και μαύρα φασόλια. Καλή απόλαυση!

Χειροποίητες χυλοπίτες της γιαγιάς: Μάθε πανεύκολα πώς να τις φτιάχνεις βήμα – βήμα

Λίγα λογια για την τεχνική stir-fry:

Το stir-fry είναι μια κινεζική τεχνική μαγειρέματος στην οποία τα συστατικά τηγανίζονται σε μικρή ποσότητα πολύ ζεστού ελαίου ενώ ανακατεύονται σε ένα γουόκ. Η τεχνική προήλθε από την Κίνα και τους τελευταίους αιώνες έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη της Ασίας και της Δύσης.

Φτιάξε τα αγαπημένα σου noodles σε μόλις 30 λεπτά!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη σάλτσα:

  • 400 γραμμάρια μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 75 γρ καστανή ζάχαρη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο
  • 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο

Για το stir-fry:

  • 350 γρ μαριναρισμένα κομμάτια σεϊτάν
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά , κομμένη σε φέτες
  • 300 g pak choi, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • μαγειρεμένο ρύζι ή χυλοπίτες, για να σερβίρεις

Αυτά είναι τα tips για να σου πετυχαίνει το ρύζι κάθε φορά!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ξεκίνησε φτιάχνοντας τη σάλτσα, ρίξε τα μισά φασόλια στο μπολ του πολυμίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσε 50 ml νερό. Αλατοπιπέρωσε και στη συνέχεια ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άδειασε σε μια κατσαρόλα και ζέστανε απαλά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρρευστο και γυαλιστερό το μείγμα.
  2. Στράγγισε το σεϊτάν και στέγνωσε με χαρτί κουζίνας. Ρίξε τα κομμάτια σεϊτάν σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ και τα άφησε στην άκρη. Ζέστανε το γουόκ σου σε υψηλή θερμοκρασία, πρόσθεσε λίγο λάδι και μετά το σεϊτάν – ίσως χρειαστεί να το κάνεις σε παρτίδες. Τηγάνισε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Αφαίρεσε το σεϊτάν από το γουόκ χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και άφησέ το στην άκρη σε ένα πιάτο.
  3. Εάν το γουόκ είναι στεγνό σε αυτό το στάδιο, πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι. Ρίξε μέσα τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα υπόλοιπα φασόλια, το pak choi και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, στη συνέχεια επίστρεψε το σεϊτάν στο τηγάνι, ανακάτεψε τη σάλτσα και άφησε να πάρει βράση για 1 λεπτό. Σέρβιρε με μαγειρεμένο ρύζι ή χυλοπίτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News