Έχεις δοκιμάσει ποτέ μία συνταγή που πραγματικά τη λάτρεψες; Κανονικά, δεν είμαι και μεγάλη λάτρης του σολομού, αλλά νιώθω ευτυχία που βρήκα μία συνταγή που αγάπησα και μπορώ να απολαμβάνω κάθε μπουκιά της. Όλοι γνωρίζουμε, άλλωστε, πόσο θρεπτικός είναι ο σολομός… γεμάτος με ωμέγα 3, πλούσιος σε πρωτεΐνες και τόνους βιταμινών, οπότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις αυτά τα οφέλη. Δε θα πιστεύεις πώς μια τόσο απλή συνταγή μπορεί να κρύβει μέσα της τόση γεύση.

Φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο και σπανάκι! Υγιεινή απόλαυση στο πιάτο σου

Σολομός με σκόρο και μέλι: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. κόκκινο πιπέρι
  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 4 – 6 φιλέτα σολομού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε στρογγυλές φέτες

Σήμερα φτιάχνουμε την πιο απολαυστική συνταγή για σολομό

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό λεμονιού και το κόκκινο πιπέρι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Όταν το λάδι είναι καυτό αλλά δεν καπνίζει, προσθέτουμε τον σολομό με την πλευρά του φλοιού προς τα πάνω και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε τον σολομό μέχρι να ροδίσει, περίπου 6 λεπτά, στη συνέχεια τον αναποδογυρίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μείγμα μελιού και τα λεμόνια σε φέτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά περίπου 1/3. Αλείφουμε τον σολομό με τη σάλτσα.
  4. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News