Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ γευστικές και θρεπτικές. Είτε τις μαγειρέψεις στο τηγάνι, είτε στον φούρνο, το αποτέλεσμα θα είναι… άρτιο! Σήμερα φτιάχνουμε μια διαφορετική συνταγή με γλυκοπατάτες. 

Συνταγή με γλυκοπατάτες και μπαχαρικά, καρότο, σκόρδο και κρεμμύδι, όλα σε ένα τηγάνι. Ο ζωμός λαχανικών και οι ντομάτες δίνουν τη δική τους γεύση και έχουμε τελικά ένα γευστικό πιάτο. Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να την απολαύσεις σε μαγειρεμένο κουσκους ή με λίγο ψωμάκι!

Τι θα χρειαστείς;

  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 3/4 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • Λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
  • 3 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 400 γραμμάρια ντομάτες με το χυμό τους
  • 3 φλιτζάνια, ζωμό λαχανικών
  • 140 γραμμάρια σπανάκι baby
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή με γλυκοπατάτες;

  1. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, κύμινο, πιπέρι και κουρκουμά. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προθερμαίνουμε 2 κουταλάκια λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε περιστασιακά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μείγμα με τα μπαχαρικά μας. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε περιστασιακά για περίπου 4 με 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε κόψει, με τους χυμούς τους και το ζωμό.
  6. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  7. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 με 25 λεπτά ή μέχρι οι γλυκοπατάτες να είναι μαλακές.
  8. Τέλος, ρίχνουμε το baby σπανάκι και τον μαϊντανό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο ακόμα λάδι αν επιθυμούμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News