Αν θέλεις να μυρίσει το σπίτι σου από τα υπέροχα Χριστουγεννιάτικα αρώματα και θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα γλυκά των εορτών, τότε αυτή η συνταγή για gingerbread κέικ είναι φτιαγμένη για σένα. Ο συνδυασμός τζίντζερ, κανέλας και γαρύφαλλου θα σε κάνει να σου τρέξουν τα σάλια! Όλα δένουν τέλεια με την κρέμα τυριού για να φτιάξεις το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέικ. 

Ζεστή σοκολάτα gingerbread με άρωμα Χριστουγέννων! Βρήκαμε τι θα σου κρατά συντροφιά τα χειμωνιάτικα απογεύματα

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο gingerbread κέικ: Υλικά

Για το κέικ:

  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια μελάσα
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το frosting:

  • 500 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Αυτά τα γευστικά μπισκοτάκια κανέλας της γιαγιάς δε γίνεται να λείπουν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου

Πώς να φτιάξεις ένα κέικ με πλούσια γεύση και δυνατά αρώματα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά τρία στρογγυλά ταψιά και στρώνουμε τους πάτους με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μελάσα, το ζεστό νερό, το βουτυρόγαλα και τα αυγά. Χτυπάμε με σύρμα το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Μοιράζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  4. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 5 έως 10 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε και κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
  5. Μόλις κρυώσει, φτιάχνουμε το frosting χτυπώντας το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά ζάχαρη άχνη μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή σύσταση.

Χριστουγεννιάτικο ταρτ τατέν κάστανο, με μανιτάρια & σάλτσα μαδέρας που θα αγαπηθεί από vegans και μη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News