Αφού για αρκετούς από εμάς είναι δύσκολο να ταξιδέψουμε μέχρι το Μεξικό και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ας προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε τουλάχιστον μέσω των γεύσεων! Τα φασόλια με λουκάνικο είναι μια συνταγή αρκετά διαδεδομένη στο Μεξικό κι αν δεν την έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, ίσως αυτή είναι μια ευκαιρία να το κάνετε.

Αυθεντικό μεξικάνικο γουακαμόλε απ’ τα χεράκια σου! Το μυστικό για να βγει απολαυστικό

Μεξικάνικη συνταγή για φασόλια με λουκάνικο
Pexels

Ρύζι με ξηρούς καρπούς έχεις δοκιμάσει; Ήρθε η ώρα!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα μεξικάνικα φασόλια με λουκάνικο:

  • 500 γρ. μαύρα φασόλια (ξερά)
  • 500 γρ. λουκάνικο
  • 200 γρ. ντομάτες (ή κονσερβοποιημένες )
  • 300 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1-2 τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)
  • Αλάτι 

Η καλύτερη συνταγή με κεμπάπ σόγιας και καστανό ρύζι

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε:

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό για μια ολόκληρη νύχτα ή τουλάχιστον 8-10 ώρες.
  2. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε αρκετές φορές και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, με κρύο νερό και τα βράζουμε για περίπου 40-50 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με το τσίλι . Ύστερα από λίγο προσθέτουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 
  4. Μόλις ροδίσουν τα λουκάνικα, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια και καλύπτουμε με νερό. Μαγειρεύομε για ακόμα 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό αλλά να υπάρχει σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με ψημένο ψωμί. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News