Ένα γεύμα για τους λάτρεις της πατάτας! Ιδανικό για κάθε ώρα και στιγμή γεμιστό ρολό πατάτας με κιμά και μοτσαρέλα. Με αυτό το πιάτο θα ξετρελαθείς και δε θα μπορείς να σταματήσεις να τρως!

Πίτα με μήλο, τυρί και πατάτα. Ένας απρόσμενος φθινοπωρινός συνδυασμός υλικών που θα σε καταπλήξει!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γεμιστό ρολό πατάτας:

  • 6 πατάτες καθαρισμένες
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 1 γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 455 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 410 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 6 φλιτζάνια σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Φτιάξε το πιο εύκολο φαγητό στον φούρνο, γεμάτο ελληνικά αρώματα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180˚C.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόψε τις πατάτες σε φέτες πάχους 3 mm.
  3. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πασπάλισε τη μισή παρμεζάνα και άπλωσέ την μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα τη λαδόκολλα.
  4. Τοποθέτησε τις πατάτες πάνω από την παρμεζάνα έτσι ώστε κάθε πατάτα να επικαλύπτει την προηγούμενη πατάτα τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Συνέχισε μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί με πατάτες.
  5. Πασπάλισε στο υπόλοιπο της παρμεζάνας ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες. Πασπάλισε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ψήσε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες να είναι εύκαμπτες και ελαφρώς τραγανές.
  6. Σε ένα τηγάνι ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να γυαλίζει, πρόσθεσε τα κρεμμύδια και μαγείρεψε μέχρι να καραμελώσουν, περίπου 15 λεπτά.
  7. Πρόσθεσε τον μοσχαρίσιο κιμά και ανακάτεψέ τον με το κρεμμύδι να ψηθεί. Ανακάτεψε μέσα και τις ντομάτες, 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, την πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Συνέχισε να ανακατεύεις, ενώ μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί ο κιμάς. Απόσυρε από τη φωτιά.
  8. Σε ένα τηγάνι ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σπανάκι και μαγείρεψε μέχρι να μαραθεί. Πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το σκόρδο. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Απόσυρε από τη φωτιά.
  9. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μείγμα με το σπανάκι και τη ρικότα. Άφησέ το στην άκρη.
  10. Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα του σπανακιού πάνω από το μαγειρεμένο φύλλο πατάτας.
  11. Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα του κιμά πάνω από το σπανάκι. Πασπάλισε από πάνω με μοτσαρέλα.
  12. Πάρε τη μία άκρη του φύλλου πατάτας και άρχισε να το τυλίγεις προς τα πάνω, φροντίζοντας τα υλικά να μην βγαίνουν από τις άκρες.
  13. Μόλις τυλιχτεί τελείως, τοποθέτησε το ρολό πατάτας σε λαδόκολλα και ψήσε το για 15 λεπτά.
  14. Πασπάλισε με μαϊντανό για το γαρνίρισμα. Κόψε και σέρβιρέ το αμέσως.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News