Οι γεμιστές κροκέτες είναι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για κάθε περίσταση. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μη του αρέσει αφού είναι γεμιστές με τυρί και ζαμπόν που όπως και να το κάνουμε αντικατοπτρίζουν πάντα παιδικές γεύσεις. Για οποιοδήποτε φαγητό κι αν θελήσεις συνοδευτικό ή ακόμα και για ένα γρήγορο σνακ οι κροκέτες δε θα σε απογοητεύσουν.

Τι θα χρειαστείς για τις γεμιστές κροκέτες

  • 500gr. αποφλοιωμένο κριθάρι
  • 200gr. ζαμπόν σε φέτες
  • 2 κομμάτια μοτσαρέλα
  • 80gr. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 αυγά
  • τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τις γεμιστές κροκέτες

  1. Βράζουμε το κριθάρι μέσα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  2. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει
  3. Έπειτα κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 20′ να στραγγίσει
  4. Ψιλοκόβουμε τις φέτες του ζαμπόν
  5. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το κριθάρι με το ζαμπόν, την παρμεζάνα, 2 αυγά και λίγο αλάτι
  6. Πλάθουμε μπαλάκια τις κροκέτες σε μέγεθος βερίκοκου και τις γεμίζουμε με ένα κομματάκι μοτσαρέλα
  7. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με λίγο αλάτι σε ένα μπολ
  8. Περνάμε τις κροκέτες από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά
  9. Τέλος, τηγανίζουμε τις κροκέτες και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News