Μπορεί να έχουμε συνδυάσει την σούπα με τις κρύες ημέρες του χειμώνα αλλά υπάρχουν και αρκετές καλοκαιρινές εκδοχές που θα λατρέψεις. Η συνταγή για Gazpacho είναι μια παραδοσιακή ισπανική σούπα η οποία τρώγεται κρύα και είναι η ιδανική λύση για τις καλοκαιρινές σου διακοπές αφού χρειάζεται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και είναι απίστευτα δροσιστική.

Σούπα όλο το χρόνο; 4+1 πράγματα που προκαλεί στον οργανισμό σου και πρέπει να μάθεις

Προήλθε από τις νότιες περιοχές της Ιβηρικής χερσονήσου και εξαπλώθηκε και σε άλλα μέρη της χώρας. Το Gazpacho τρώγεται ευρέως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ζεστών καλοκαιριών, καθώς είναι εύκολο και δροσιστικό

Συνταγή για Gazpacho:

  • 1 κιλό τομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένη
  • 1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί κομμένη σε μπουκίτσες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κούπα κρύο νερό
  • Λίγο κύμινο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις το δροσιστικό Gazpacho:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βάζουμε την σούπα στο ψυγείο για όση ώρα θέλουμε μέχρι να γίνει όσο κρύα επιθυμούμε.
  3. Το Gazpacho είναι έτοιμο!

    Μπορείς να το σερβίρεις με λαχανικά κομμένα σε κυβάκια ή με τραγανά κρουτόν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News