Για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει γαρίδες Patsy! Ένα πιάτο που σε ταξιδεύει στην όμορφη Ισπανία. Με πολύ απλά λόγια, πρόκειται για γαρίδες με τσίλι και σκόρδο, αλλά είναι μία πεντανόστιμη συνταγή που δε γίνεται να μη την λατρέψεις. Τρώγεται δίπλα στη θάλασσα με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί, αν δεν έχεις βρει την κατάλληλη τοποθεσία, όμως, μπορείς πολύ εύκολα να τις μαγειρέψεις και στο σπίτι σου! Η τοποθεσία είναι προαιρετική, αλλά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το παγωμένο κρασί και το ψωμί δεν πρέπει να λείπουν! 

Βρήκαμε την πιο απολαυστική συνταγή για να φτιάξεις τις γαρίδες

Γαρίδες με τσίλι και σκόρδο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 8 μεγάλες γαρίδες με κέλυφος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο ​​κόκκινο τσίλι
  • μερικά κλωνάρια φρέσκου μαϊντανού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 λεμόνι

Σαλάτα με γαρίδες και γευστικό dressing με μέλι!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ξεφλούδισε τις γαρίδες, αφαιρώντας τα κεφάλια και αφήνοντας τις ουρές, έπειτα καθάρισέ τες με ένα μαχαίρι.
  2. Καθάρισε το σκόρδο και το ψιλόκοψε το τσίλι. Διάλεξε και ψιλόκοψε τα φύλλα μαϊντανού.
  3. Ρίξε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το τσίλι και τηγάνισε για 30 δευτερόλεπτα για να αρωματιστεί το λάδι, πριν ανακατέψεις την πάπρικα.
  4. Πρόσθεσε τις γαρίδες και τηγάνισε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν, προσθέτοντας τον περισσότερο μαϊντανό όταν τις γυρίσεις.
  5. Στύψε το μισό χυμό λεμονιού στο πιάτο, στη συνέχεια απόσυρε από τη φωτιά και πασπάλισε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι.
  6. Σέρβιρε με ζεστό ψωμί με κρούστα, τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και ένα ποτήρι καλό κρασί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News