Γαρίδες Lo mein: Αυτό το αγαπημένο κινέζικο πιάτο για πεντανόστιμα noodles έρχεται τώρα στο σπίτι σου! Είναι μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψεις στο λεπτό! Τα noodles Lo mein συνοδεύονται από μία γευστικότατη σάλτσα, ένα μείγμα από σόγια, λάιμ, ζάχαρη, Sriracha, τζίντζερ, σκόρδο και σησαμέλαιο. Τι δεν σου αρέσει ακριβώς; Βάζοντας και τις γαρίδες με τα σοταρισμένα λαχανικά όπως πιπεριές, κρεμμύδια και μανιτάρια, καθώς και φρέσκο κινέζικο λάχανο, θα απογειώσεις το πιάτο σου! Μπορείς να προσαρμόσεις τα λαχανικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου! Καλή όρεξη!

Noodles από κολοκύθι έχεις φτιάξει; Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις!

Γαρίδες Lo Mein: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 220 γρ. noodles ή σπαγγέτι
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα sriracha
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 3 μικρά baby κινέζικα λάχανα, κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

Φτιάξε τα αγαπημένα σου noodles σε μόλις 30 λεπτά!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Μαγείρεψε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Χτύπα ελαφρά τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα sriracha, 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, το ένα τρίτο του σκόρδου και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
  3. Ζέστανε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν, για 4 με 5 λεπτά. Πρόσθεσε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και τα δύο τρίτα σκόρδο. Μαγείρεψε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Πρόσθεσε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Πρόσθεσε τα κινέζικα λαχανάκια και μαγείρεψε για περίπου 2 λεπτά.
  4. Απόσυρε από τη φωτιά. Πρόσθεσε το μείγμα σάλτσας σόγιας και τα noodles και ανακάτεψε.
  5. Ρίξε από πάνω το σουσάμι και τον κόλιανδρο.

Πικάντικες γαρίδες στο Air Fryer – Η viral συνταγή του TikTok που την βλέπεις παντού!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News