Κάθε σου επίσκεψη σε ινδικό εστιατόριο, σε βρίσκει να ρωτάς «πόσο ωραία είναι αυτό το κοτόπουλο». Για να μην βγαίνεις συνέχεια και σπαταλάς τα χρήματα σου, σε αυτό το περίφημο κοτόπουλο, θα σου μάθουμε πώς θα το φτιάξεις. Είσαι έτοιμος να φέρεις τις ινδικές γεύσεις σπίτι σου; Φτιάξε τη συνταγή για ινδικό κοτόπουλο και ξετρέλανε τους φίλους σου.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για ινδικό κοτόπουλο;

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους

Υλικά για τη μαρινάδα:

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • 1 σκελίδα. σκόρδο, σπασμένη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 200ml Ελαιόλαδο
  • Αλάτ
  • Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού garam masala σε σκόνη
  • 250ml νερό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 200 ml. κρεμά γάλακτος πλήρης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα εκτελέσουμε τη συνταγή για ινδικό κοτόπουλο;

Εκτέλεση για τη μαρινάδα:

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, μέχρι να καλυφθεί από τη μαρινάδα. Μετά τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Αφού περάσει μία ώρα, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Για τη σάλτσα:

  1. Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, όλα τα μπαχαρικά, αλάτι πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο και ακόμη 5 λεπτά περίπου.
  5. Τέλος σερβίρουμε σε ένα πιάτο. Συνοδεύουμε αν θέλουμε και με ρύζι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News