Οι λουκουμάδες είναι υπέροχοι και τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να πειραματιζόμαστε και περισσότερο με τα toppings δημιουργώντας γλυκές και αλμυρές εκδοχές τους που πραγματικά είναι πεντανόστιμες! Όλα, όμως, ξεκινάνε απ’ τον λουκουμά σαν λουκουμά. Κι επειδή το βασικό συστατικό του πιάτου μας δεν γίνεται να μην είναι επιτυχημένο, ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για ζύμη για λουκουμάδες.

Απ’ την στιγμή που θα φτιάξεις τη ζύμη και θα ψήσεις τους λουκουμάδες, αφήνουμε πάνω σου τον συνδυασμό των υλικών. Μπορείς να ξεκινήσεις με αλμυρό και να τελειώσεις με γλυκούς λουκουμάδες κλασικά με μέλι και καρύδια ή πραλίνα σοκολάτας!

Τα υλικά για τη ζύμη για λουκουμάδες:

  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 15 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λάδι για τηγάνισμα

Πώς θα το φτιάξεις;

  1. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαγιά με το νερό και ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι. Αφήνουμε 5 λεπτά για να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  4. Βάζουμε σ’ ένα βαθύ σκεύος να κάψει αρκετό λάδι, και σιγά σιγά παίρνουμε μ’ ένα κουτάλι ποσότητα απ’ τη ζύμη και τη βυθίζουμε στο λάδι.
  5. Αφήνουμε τον κάθε λουκουμά στο λάδι μέχρι να χρυσαφίσει.
  6. Όσους λουκουμάδες αφαιρούμε απ’ το λάδι, τους βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, για ν’ απορροφηθεί το πολύ λάδι.
  7. Σερβίρουμε με το topping της επιλογής μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News