Η συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια θα κάνει τον ουρανίσκο σου να σε ευχαριστεί!

Η αυθεντική συνταγή συνοδεύεται από κρεμώδη σάλτσα που λιώνει στο στόμα. Θα είναι τα καλύτερα της ζωής σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/4 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού ή panko
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • ¼ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

Θεϊκά και υγιεινά κεφτεδάκια κοτόπουλου με βρώμη

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια;

  1. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί, τον μαϊντανό, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο σε σκόνη, το πιπέρι, το αλάτι και το αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  2. Πλάθουμε 12 μεγάλα κεφτεδάκια ή 20 μικρά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε, γυρίζοντάς τα μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά και να ψηθούν παντού.
  4. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  5. Προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  6. Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη σάλτσα worchestershire και τη μουστάρδα ντιζόν και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Βάζουμε τα κεφτεδάκια ξανά στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας!

Η απόλυτη συνταγή για παραδοσιακά κεφτεδάκια

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News