Δεν χρειάζεσαι κάποια αφορμή για να θέλεις να φας τραγανές φτερούγες κοτόπουλου! Το κοτόπουλο είναι αγαπημένο μας έτσι κι αλλιώς από μόνο του, όταν μάλιστα έχει τραγανή κρούστα και συνδυάζεται με μια σάλτσα δεν έχουμε καλύτερο!

Ο καιρός είναι ιδανικός για σπίτι κι εσύ θα μπεις στην κουζίνα (όχι για πολύ μην αγχώνεσαι) και θα φτιάξεις τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με πεντανόστιμη σως!

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τις αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Γιατί σε ποιον δεν αρέσει το κοτόπουλο και η BBQ σως;

Τι θα χρειαστείς:

Για τις φτερούγες κοτόπουλου

  • 18 φτερούγες κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζάνι BBQ σως
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας καυτερή σως
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Πώς θα φτιάξουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με τη σως;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σ’ ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το τσίλι και το μαύρο πιπέρι.
  3. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις φτερούγες κοτόπουλου κι έπειτα τις βουτάμε στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  4. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και ψεκάζουμε και με το αντικολλητικό spray. Βάζουμε πάνω τις φτερούγες.
  5. Μαγειρεύουμε για 35 με 40 λεπτά ανάλογα και με το μέγεθός τους και τις γυρίζουμε μια φορά.
  6. Ενώ ψήνονται, φτιάχνουμε τη σως, σιγοβράζοντας όλα τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  7. Όταν οι φτερούγες κοτόπουλου ψηθούν, ρίχνουμε από πάνω τη σως και βάζουμε πίσω στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να “σβήσει” η σάλτσα μας.

Φυσικά μπορείς να συνδυάσεις τις φτερούγες είτε με πατάτες, με μια σαλάτα, με πουρέ, με ρύζι. Με όλα! Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα αδειάσει το πιάτο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News