Μετά από το πασχαλινό τραπέζι ένα είναι βέβαιο: Σου έχουν περισσέψει πολλά αυγά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα αξιοποιήσεις; Φυσικά, η αυγοσαλάτα! Αυτή η συνταγή για σάντουιτς με αυγοσαλάτα είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου γεύματα! Σέρβιρε την αγαπημένη σαλάτα πάνω σε ψωμί του τοστ, κράκερ, πίτα ή πάνω από ανοιξιάτικα χόρτα.

Σου περίσσεψε ψητό αρνί; Αξιοποίησέ το με αυτήν την παραδοσιακή κρητική συνταγή για κρεατότουρτα

Συνταγή για σάντουιτς με αυγοσαλάτα: Υλικά

  • ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 βραστά αυγά, κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Λίγους σπόρους από σέλινο

Πώς να φτιάξεις αυτήν την πανεύκολη συνταγή για σάντουιτς με αυγοσαλάτα

  1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τους σπόρους σέλινου, τον άνηθο και το σχοινόπρασο. Αν θέλετε, πολτοποιήστε ελαφρά το μείγμα αν είναι πολύ χοντροκομμένο. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  3. Για το σάντουιτς σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι υλικά θες! Το μαρούλι, η ντομάτα και λεπτές φέτες από τυρί είναι απαραίτητες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News