Το 1ο MasterClass του MasterChef φέτος έγινε την Κυριακή κι εμείς κρατήσαμε την συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη για καρμπονάρα, την οποία είδαμε και λιγουρευτήκαμε!

Ο σεφ, που έχει αδυναμία στην ιταλική κουζίνα και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία έχει στηρίξει και το Ovio, έδειξε στους φετινούς διαγωνιζόμενους μια συνταγή για κλασική καρμπονάρα, χρησιμοποιώντας γουαντσιάλε, τυρί, αυγά και πιπέρι.

Τα υλικά για τη συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη για καρμπονάρα:

  • Σπαγγέτι No5 500 γραμμάρια
  • 220 γραμμάρια Γουαντσιάλε κομμένο σε κύβους
  • 200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 ολόκληρο σκόρδο με τη φλούδα
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Ο Πάνος Ιωαννίδης μοιράστηκε τη συνταγή του για ριζότο με καραβίδες!

Πώς θα φτιάξεις το φαγητό;

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυριά μαζί με τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που αναφέρονται στη συσκευασία.
  3. Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το γουαντσιάλε μαζί με το σκόρδο και μόλις γίνει τραγανό σβήνουμε με το κρασί.
  4. Βγάζουμε από το νερό τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το γουαντσιάλε.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά κουταλιά κουταλιά από το βραστό νερό μέσα στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να γίνει η κρέμα.
  6. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με ξύλινη κουτάλα κρατώντας τη θερμοκρασία στους 70 βαθμούς.
  7. Μόλις αρχίζει και δένει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγο φρέσκο πιπέρι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News