Για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει μία πολύ fun και διαφορετική συνταγή! Τα μπισκότα τύχης έρχονται για να σου αλλάξουν τη ζωή και να σου φέρουν την τύχη που έψαχνες τόσο καιρό! Πώς θα φτιάξεις σπίτι σου αυτά τα δημοφιλή μπισκότα και γευστικά μπισκότα; Μπορεί να σου φαίνεται βουνό, αλλά τελικά είναι πολύ εύκολο.

Το μπισκότο της τύχης ή Fortune Cookie είναι ένα τραγανό μπισκότο το οποίο φυλά μέσα του την «τύχη». Το κομμάτι χαρτί που θα βρεις μέσα γράφει μια συμβουλή, μια σοφία, μια ασαφή προφητεία ή ακόμα και τυχερούς αριθμούς.

Info: Η ακριβής προέλευση των μπισκότων της τύχης είναι ασαφής, αν και διάφορες ομάδες μεταναστών στην Καλιφόρνια ισχυρίζονται ότι τα έχουν διαδώσει στις αρχές του 20ου αιώνα. Πιθανότατα προήλθαν από μπισκότα που έφτιαχναν Ιάπωνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 19ου ή στις αρχές του 20ου αιώνα. Η ιαπωνική εκδοχή δεν είχε τους κινέζικους τυχερούς αριθμούς και τρώγονταν με τσάι.

Φτιάχνουμε λαχταριστά μπισκότα γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού!

Μπισκότα τύχης συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. κορν φλάουρ
  • 1/4 κουτ. αλεσμένο κάρδαμο (προαιρετικά)
  • 1/4 κουτ. αλάτι
  • 4 κ.σ. νερό

Φτιάχνουμε τραγανά μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κάρδαμο, μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και το κουρκούτι να αποκτήσει ομοιόμορφη σύσταση, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Εν τω μεταξύ, γράφουμε ή εκτυπώνουμε ένα μήνυμα τύχης που θέλουμε να τοποθετήσουμε μέσα στο μπισκοτάκι.
  4. Χτυπάμε 2 κουταλιές της σούπας νερό στη ζύμη. Αν κολλάει και απλώνεται δύσκολα η ζύμη , ρίχνουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας νερό. 
  5. Βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε την πίσω πλευρά του κουταλιού για να απλώσουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και να δημιουργήσουμε έναν λεπτό κύκλο. Επαναλαμβάνουμε και από την άλλη πλευρά, αλλά ψήνουμε μόνο 2 μπισκότα την φορά γιατί πρέπει να τα πλάσουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν, 10 έως 13 λεπτά. 
  7. Με μία σπάτουλα αφαιρούμε απαλά το ένα μπισκότο και τοποθετούμε μέσα του το γράμμα μας. Το διπλώνουμε στη μέσα και πιέζουμε τις άκρες του σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τοποθετούμε σε σε μία πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News