Τραγανό και νόστιμο, αυτό το ψάρι στο air fryer είναι μια από τις καλύτερες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στην φριτέζα αέρος! Πασπαλισμένο με πικάντικη επικάλυψη φρυγανιάς και καλαμποκάλευρου, αυτά τα τραγανά φιλέτα ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα χωρίς σχεδόν καθόλου λάδι χάρη στο air fryer! Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή δείπνο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τάκος ψαριού ή να το συνοδεύσεις με σαλάτα και πατάτες ή μόνο του με αυτή τη γευστική σάλτσα ταρτάρ. 

Κολοκυθάκια στο Air Fryer σαν τηγανητά – Για απόλαυση χωρίς τύψεις!

Ψάρι στο Air Fryer: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τα ψάρια:

  • 3/4 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 γ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 γ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κουτ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 900 γ. φιλέτα μπακαλιάρου κομμένα σε λωρίδες
  • Σπρέι μαγειρικής με ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ταρτάρ:

  • 1 γ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού 
  • 1/2 κουτ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • Πατάτες τηγανιτές
  • Φέτες λεμονιού
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια Portobello στο air fryer; Συνόδευσέ τα με ρύζι μπασμάτι και δημιούργησε το πιο υγιεινό γεύμα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Για το ψάρι: Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα φαρδύ ρηχό μπολ. Συνδυάζουμε τη φρυγανιά, το καλαμποκάλευρο, αλάτι και πιπέρι σε ένα άλλο φαρδύ, ρηχό μπολ. Δουλεύοντας με μερικά κομμάτια τη φορά, βυθίζουμε το ψάρι σε αλεύρι, τινάζοντας τυχόν περίσσεια. Το βουτάμε εντελώς στο αυγό και στη συνέχεια το περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς για να καλυφθεί. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να παναριστούν όλα τα κομμάτια του ψαριού. Ψεκάζουμε το παναρισμένο ψάρι με σπρέι ελαιόλαδου και από τις δύο πλευρές.
  2. Δουλεύοντας σε δύο παρτίδες, τοποθετούμε τα κομμάτια ψαριού σε ένα μόνο στρώμα στο καλάθι του air fryer. Ψήνουμε στη φριτέζα αέρος που έχει ρυθμιστεί στους 200° για 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. 
  3. Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το τουρσί, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. 
  4. Σερβίρουμε το ψάρι με πατάτες, σάλτσα ταρτάρ, φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο, φρέσκο ​​μαϊντανό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News