Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι μπορείς να μετατρέψεις την φέτα σου σε pop corn; Εγώ όταν το έμαθα ενθουσιάστηκα! Βρήκαμε τη συνταγή, την δοκιμάσαμε, προφανώς, και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό! Η φέτα στο Air Fryer πρέπει να μπει στο μενού σου τώρα! Περιμένουμε εντυπώσεις…

Φέτα στο Air Fryer: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 265 γρ. φέτα σε λάδι με σκόρδο και μυρωδικά
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας καρύκευμα μπαχαρικών
  • 1 αυγό
  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο, συν επιπλέον φύλλα για σερβίρισμα

Ζεστή σάλτσα σφενδάμου:

  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά της σούπας Sriracha

Κοτόπουλο στο Air Fryer – Το πιο ζουμερό κοτόπουλο χωρίς καθόλου λάδι!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Στράγγισε τη φέτα, κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας λάδι για σάλτσα.
  2. Συνδύασε το κορν φλάουρ και το καρύκευμα σε ένα μπολ. Χτύπα το αυγό σε ξεχωριστό μπολ. Συνδύασε τη φρυγανιά και τον κόλιανδρο σε ένα μπολ. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. Δουλεύοντας σε παρτίδες, βάλε τη φέτα σε μείγμα κορν φλάουρ. Βούτηξε στο αυγό και στη συνέχεια ρίξε το μείγμα με τη φρυγανιά να ώστε να καλυφθεί. Τοποθέτησέ την σε ένα πιάτο και βάλε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Για να φτιάξεις τη σάλτσα σφενδάμου, τοποθέτησε το σιρόπι σφενδάμου, τη Sriracha και το κρατημένο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Χτύπα συνεχώς τα υλικά για 3 με 4 λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να σιγοβράζει και να πήζει. Απόσυρε από τη φωτιά και διατήρησέ την ζεστή.
  4. Προθέρμανε το Air Fryer στους 180C. Τοποθέτησε τους κύβους φέτας, σε μονή στρώση στο καλάθι. Μαγείρεψε για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και η φέτα να αρχίσει να μαλακώνει. Σέρβιρε τη φέτα με τη σάλτσα σφενδάμου, πασπαλισμένη με επιπλέον φύλλα κόλιανδρου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News