Αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Συντηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο και είναι μια safe επιλογή που αφήνει κάθε καλεσμένο ικανοποιημένο. Δεν χρειάζεται ψήσιμο, απλά το φτιάχνεις, το ρολάρεις, το βάζεις στο ψυγείο και το κόβεις κομμάτια για να το σερβίρεις. Όμως, σίγουρα δεν το λες και το πιο υγιεινό… Όμως, όλα είναι θέμα του τρόπου που το φτιάχνεις. Φανταστικός κορμός σοκολάτας με μπισκότα χωρίς ζάχαρη για σένα που θέλεις να απολαμβάνεις ένα γλυκάκι, χωρίς όμως να παίρνεις πολλές θερμίδες.

Τα υλικά για τον κορμό σοκολάτας με μπισκότα χωρίς ζάχαρη:

  • 250 γραμμάρια ελαφρύ γάλα ή γάλα από κάποιον καρπό (πχ αμυγδάλου ή καρύδας)
  • 450 γραμμάρια μπισκότα χωρίς ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • Λίγο εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα χωρίς ζάχαρη: Τα βήματα για να το φτιάξεις:

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, την οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, πάνω απ’ τα μπισκότα, προσθέτουμε το αλκοόλ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε αντικολλητικό χαρτί και του δίνουμε ένα μακρόστενο σχήμα.
  6. Κλείνουμε το αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News