Ένα από τα αγαπημένα μας Ελληνικά και παραδοσιακά πιάτα είναι ο μπακαλιάρος, ειδικά όταν συνδυάζεται και με σκορδαλιά, είναι σκέτη απόλαυση! Τι συμβαίνει, όμως, όταν οι γεύσεις της Ελλάδας συναντούν το Μεξικό; Το αποτέλεσμα; Μεθυσμένος μπακαλιάρος σε τάκος με πικάντικη σάλτσα! Ένα εναλλακτικό πιάτο που μπορείς να το σερβίρεις και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Θα το λατρέψουν σίγουρα!

Γεύμα με λιγότερες από 300 θερμίδες: Μπακαλιάρος με σαλάτα αβοκάντο, αγγούρι και μάνγκο

Συνταγές με μπακαλιάρο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 150 γρ αλεύρι
  • 75 γρ κορν φλάουρ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 230 ml κρύα μπύρα
  • λάδι, για το τηγάνισμα
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια 3 εκ
  • 8 μικρές μαλακές τορτίγιες
  • φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
  • καυτερή σάλτσα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για την πίκλα κρεμμυδιού:

  • 150 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κόλιανδρου, θρυμματισμένοι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Για τη σάλτσα ταρτάρ:

  • 150 γρ μαγιονέζα
  • ½ μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη, ψιλοκομμένη

Καπνιστός μπακαλιάρος με φακές και πιπεριές! Ένα γεύμα που θα σε κάνει να ερωτευτείς τα θαλασσινά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  • Αρχικά φτιάξε την πίκλα κρεμμυδιών. Βάλε το ξύδι σε ένα τηγάνι με 150 ml νερό, τους σπόρους κόλιανδρου, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίξε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και περιέχυσε τα προσεκτικά με το μείγμα που μόλις έφτιαξες. Άφησέ τα να κρυώσουν για 15 λεπτά, στη συνέχεια σκέπασέ τα και κρύωσέ τα για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Για τη σάλτσα ταρτάρ, ανακάτεψε όλα τα υλικά, στη συνέχεια σκέπασέ τα και κρύωσέ τα.
  • Κοσκίνισε το αλεύρι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και μετά ανακάτεψε το αλάτι. Κάνε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξε την κρύα μπύρα για να γίνει μια λεία ζύμη. Κάλυψε το μείγμα και άφησέ το να κρυώσει για 30 λεπτά.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και βούτηξε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο κουρκούτι για να καλυφθεί πλήρως. Τηγάνισε τον μπακαλιάρο σε παρτίδες για 4 λεπτά ανά παρτίδα, στη συνέχεια αφαίρεσε τα φιλέτα με μια τρυπητή κουτάλα και στράγγισέ τα σε χαρτί κουζίνας.
  • Ζέστανε τις τορτίγιες στον φούρνο. Άπλωσε πάνω τη σάλτσα ταρτάρ, στη συνέχεια πρόσθεσε το ψάρι και από πάνω το τουρσί κρεμμυδιού και το τριμμένο μαρούλι, συν μια δόση καυτερής σάλτσας, αν θέλεις. 

Η αυθεντική συνταγή για το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας Μητσοτάκη – Αναλυτικά πώς θα την φτιάξεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News