Σίγουρα έχουν υπάρξει φορές που έχεις ανοίξει το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου και έχεις σκεφτεί ότι δεν υπάρχουν αρκετά υλικά για να ετοιμάσεις κάτι για φαγητό! Τις μισές φορές ωστόσο σίγουρα υπάρχει κάποιο πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις και απλά δε πάει ο νους σου ή ακόμα θα μπορούσες να αυτοσχεδιάσεις και να δοκιμάσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες. Υπάρχει το ριζότο με παρμεζάνα που είναι τόσο νόστιμο και απαιτεί μόνο 6 υλικά που είναι σίγουρο πως έχεις στο σπίτι!

Τι θα χρειαστείς για το ριζότο

  • 250 gr. ρύζι αρμπόριο
  • 60 gr. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • μισό ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξεις το ριζότο με παρμεζάνα

  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε
  2. Χρησιμοποιούμε το ένα τρίτο του βουτύρου για να σοτάρουμε το κρεμμύδι μας για 1-3′
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι για 1′
  4. Στη συνέχεια, το σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  5. Έπειτα προσθέτουμε τον κύβο και ρίχνουμε περίπου μισό ποτήρι νερό ίσα για να μη κολλήσει το ρύζι
  6. Μόλις πιει το νερό του προσθέτεις ακόμα μισό ποτήρι
  7. Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για 15-20′
  8. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα ανακατεύοντας

Αν υπάρχει επίσης κάποιο μυρωδικό όπως θυμάρι, φασκόμηλο ή δεντρολίβανο μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις καθώς πηγαίνει πολύ γευστικά αλλά και χωρίς αυτά και πάλι θα απολαύσεις ένα νόστιμο πιάτο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News